Use your widget sidebars in the admin Design tab to change this little blurb here. Add the text widget to the Blurb Sidebar!

MAJAKOVSZKIJ 102

Author:

Hejettes Szomlyazók: Gazdálkodj okosan! (részlet: Start mező - redisztribúció Aczél elváltással), először kiállítva: Budapest Galéria Lajos utcai kiállítóháza, A Kék Acél kiállítás, 1989. Rekonstrukció: ICA-D, Dunaújváros, Nehéz Ipar kiállítás, 2011. Fotó: Ballon - Eln Ferenc.

Második alkalom:
2012. június 1. péntek 18:00-21:00
Budapest 1068, Király utca 102., 1. emelet
Meghívott hozzászólók: K. Horváth Zsolt, társadalomkutató és Vári György, irodalomkritikus
Beszélgetőtársak: László Zsuzsa, Süvecz Emese (tranzit .hu)
Látvány: SZAF

A következő beszélgetésen újra nekifutunk néhány, az előző alkalommal is felmerült témának, mint a kelet-európai értelmiség sajátos társadalmi szerepe. Esettanulmányok segítségével felidézzük és megvitatjuk a 68-as ellenzéki értelmiség szerepválságát és az  államkapitalizmusból  a globális kapitalizmusba való átmenet ellentmondásait a rendszerváltást övező máig lezáratlan gazdasági, ideológiai és esztétikai vitákkal összefüggésben. A különböző szempontok vizsgálatához egyik kiindulópontunk  Konrád György és Szelényi Iván legendás szociológiai tanulmánya, Az értelmiség útja az osztályhatalomhoz, melyet hivatalosan csak a rendszerváltáskor, 15 évvel befejezése után adtak ki Magyarországon, és azóta is számos újraértelmezésen ment keresztül.

Az est során a SZAF (Szájjal és Aggyal Festők Világszövetsége) közreműködésével a helyszínünk nevét KIRÁLY 102-ről, MAJAKOVSZKIJ 102-re változtatjuk, ezzel a gesztussal kinyilvánítva elkötelezettségünket a rendszerváltás és azt az megelőző évtizedek örökségével való szembenézésre, és kritikai vizsgálatára.

 


No Comments »

Leave a Reply